tiistai 19. maaliskuuta 2019

19.3.2019

Juuri kun olin kehunut kätevää kävelymittaria jouduinkin tosi "raskaan sarjan" porukkaan.Tähän asti olen kuulunut suomalaisten ryhmään mutta nyt on haastajina kansainvälistä porukkaa ja ykkösenä kipittää kiinalainen.
Onkohan hänellä keksittynä jokin ikiliikkuja joka ranneketta liikuttaa ?😏.Ranneke siis hakee paikan jossa liikkuu ja  vaihtoihan se ajankin oikeaan espanjan aikaan itsekseen.

Tein vesilakon ! Ei sillä , että juon sitä kuin ennekin mutten kanna kanistereita enää kaupasta.


Kittaan tuollaisen pönikän parissa päivässä ja mikä muoviroska määrä siitä kertyykään. Sitä paitsi hanasta tulee oikein hyvän makuista juotavaa. Ensin vähän kuulostelin mitä vatsa siihen sanoo, mutta ei murheita senkään suhteen.





Kokkaan  täällä usein sellaista vihanneshässäkkää jossa on kypsennetty sipulia, tomaattia, valkosipulia, paprikaa ja kesäkurpitsaa ;tänään myös parsakaalia. Sen kanssa voi syödä sitten kalaa tai kanaa tai vaikka  juustokuutiota ja oliiveja.Mausteita ja yrttejä vaihtamalla maistuu kerta toisensa jälkeen.



Leipä on ostettava joka päivä sillä se ei säily tuoreena päivää kauampaa; samoin vihannekset ja hedelmät pilaantuvat ihan eri tahtiin kuin kotoSuomessa. Onneksi kaupoissa saa ostaa yhden sämpylän tai pienen patongin kerrallaan.

Sää on edelleen aikas ihana.Vaikka aurinko paistaakin täydeltä terältä niin tuuli viilentää niin että jaksaa hyvin  olla ja liikkua.