keskiviikko 13. tammikuuta 2016

13.1.2016

Keskiviikkoisin on kirpputorimarkkinat tuossa lintupuiston kupeessa. Paljon tavaraa ja niinhän se on että toisen romu on toisen aarre. Aikalailla kulunutta ja  käytettyä tavaraa. Seassa sitten ihan uuttakin mm. koruja ja huiveja halvalla. Jos täällä asuisi niin ehkäpä joku mukava taulu voisi seinälle löytyä mutta vaatteet ja kodin käyttöesineet olivat  jo pitkälti aikaansa eläneitä. Tapahtuma sinäänsä ja paljon oli väkeä paikalla.Turistit ostivat näköjään mm. kännykoteloita 2 e hintaan .


Hintataso yleisesti ottaen  on  halvempi kuin Suomessa ja vähän kalliimpi kuin Turkissa.Lähimmässä supermarkissa jossa pääosin käyn ostoksilla on ihanan edulliset ja hyvät kasvikset ja hedelmät.
Lauantai-iltana kun poikkesin sinne oli suurin osa hevi osastolla alessa hintaan 0.50 e / kilo.Tulipas hamstrattua kaikenlaista vihreää latva-artisokasta lähtien. Turkissa kun hehkutin aina vihannesmarkkinoiden tarjontaa niin täällä ei kyllä tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan.
Kotona kokkaaminen siis kannattaa ilman muuta ja raaka-aineet on todella priimaa.Ainoastaan tuoreita yrttejä olen kaivannut....ehkä ei ole vielä niiden aika ?
Hintataso kahviloissa /ravintoloissa tietysti menee vähän tason ja sijainnin mukaan mutta katselin että rantakadulla oluttuoppia mainostetaan  1, 40 ja kahvi ja brandy 2,50 ja otinpa kuvan  rantakahvilan ruokamainoksestakin.

Valkosipuleivän tuoksu on usein lähes vastustamaton kun ruokapaikkojen ohi kävelee  :-)