keskiviikko 27. tammikuuta 2016

27.1.2016

Ennenkuin tein päätöksen lähteä juuri tänne luin vähän suomalaisten täällä talvehtivien kokemuksista.Mieleeni jäi vähän synkkä kertomus siitä, ettei ole juuri muuta tekemistä kuin valita päivittäin kulkeako rantabulevardia itään vai länteen ja käydä kerran viikossa markkinoilla.
Jos seikkailua elämäänsä kaipaa ei tämä varmaan olekaan paras kohde vaan pitää lähteä polkupyöräilemään Intiaan tai vuorikiipeilemään Himalajalle :-). Eiköhän kaikki ole kiinni siitä mitä odottaa ja millä asenteella on liikkeellä.
Paljon oli ainakin aiemmin kertomuksia siitä miten täällä talvea viettävät eläkeläiset helposti  alkoholisoituvat. Ja ihmekös tuo jos on tylsistynyt ja alkoholi on halpaa ja helposti maitokaupasta ostettavissa niin siinä vähän huono yhtälö.

Isäni viisas neuvo pitää kyllä täälläkin paikkaansa eli alkoholia pitää juoda vain  iloon eikä suruun. Ilonpäiviä kun on niin paljon harvemmassa.

Ilman muuta elämä on lähes samanmoista arkisine askareineen ja rutiinit muodostuvat on sitä sitten missä vain. Suuri ero on näin talviaikaan ulkona liikkuminen ja uskon että moni juuri siksi lähtee tänne pois liukkaista ja kylmistä keleistä. Kuka terveydellisistä syistä ja kuka mukavuuden halusta.
Ja ainakin lenkkimaastojen maisemat ovat häikäiseviä !