sunnuntai 17. tammikuuta 2016

17.1.2017

Kun hotellien keskinäinen kilpailu on kovaa on siisteys ilman muuta yksi kriteereistä. Täällä siivous on huipussaan ja sänkykin pedataan niin huolella  ja  tiukkaan ettei meinaa illalla päästä lakanoiden väliin sujahtamaan :-). Pyyheliinat vaihdetaan vaikka  tuskin on ehtinyt niitä käyttää jne ...minusta aivan turhaa ja usein jätänkin oveen lapun ettei tänään tarvita "kiillotusta". Harvapa meistä kotonakaan  lakanoitaan vaihtaa harva se päivä.
Mutta yhtenä päivän ajattelin että ahaa....nyt on jäänyt jokin lappu huomaamatta sängyn alta ja sieltä löytyi tämä teksti.Ähäkutti !

Vuosikymmeniä sitten kaduilla oli usein haisevia roskiksia ja mereen laskettiin jätevesiä.Nyt on kierrätys kunniassa ja kaikkialla on siistit suljetut kierrätyspisteet. Omakotialueilla ei ole omia roskiksia vaan yhteiset keräyspisteet. Kaikki muu toimii näköjään hyvin mutta koiran kakkoja ei kukaan (tai ei useimmat) korjaa kaduilta pois ja ruskeita "liukumiinoja" on tosi paljon. Ihme kun siihen ei ole saneltu meidän koirankakkapussikäytäntöä ?
Rannallakin  ajelee joka aamu "puhdistustraktori" 

Siistiä on siis ainakin täällä turistialueilla.Ja ihmisten käyttäytymistä ohjaa tosi pienetkin asiat. Täällä maksaa kaupassa ostospussi jonkin sentin ja jo se vähentää niiden käyttöä. Turkissa ihan hirvitti kun kaikki pienetkin ostokset käärittiin muovipussiin.Ja siitä sitten seuraa sitä roskan määrää.Ja se mikä on ilmaista on ilmeisesti helppo heittää pois käsistä ??