keskiviikko 20. tammikuuta 2016

20.1.2016

Foreca osasi hyvin ennustaa tämän sadepäivän. Aamusta asti taivaanranta on ollut tasaisen harmaa ja vettä sataa lähes taukoamatta. Päätinkin lähteä tutustumaan läheiseen liikunta- ja uimahalliin. Lähinnä osaako siellä miten toimia :-).Ensimmäinen yllätys oli että vaatekaappiin pitäis olla oma lukko ja kun ei sellaista ollut mukana niin päätin ottaa riskin ja jättää repun avoimeen kaappiin kun siinä  ei mitään arvokasta ollut....mitä jos nyt vaatteet viedään...... Sitten kun löysin allasaaluelle selvisi että pitää olla uimalakki.No sekään ei ollut kompastuskivi kun sain sellaisen lainaksi.Ja ei kun uimaan ! Ja halli oli oikein komea ja hyvin tilaa uida.Vähän ajan kuluttua alkoi kuhina kun allasjumppa teki alkuaan ja kysyin saanko siihen osallistua ja mikä ettei (niin ainakin vastauksen ymmärsin)  ja  niin sitten siellä espanjalaisten mammojen seassa jumppasin. Ohjaaja huuteli iloisesti "rapidemente" ja "arivaa" ja  tasainen puheen pulina kuului altaassa koko ajan.Espanjalaiset siis myös jumppaavat ja puhuvat yhtaikaa.Tunnin mittainen ja ihan tehokkaan oloinen jumppa.
Nyt kun reitti on selvä niin täytyy mennä uudelleenkin ja käydä ensin ostamassa oma uimalakki.

Sadepäivän parasta puuhaa on ilman muuta  hyvän kirja lukeminen. Matkalaukkuun mahtuu aina kuitenkin vain rajallinen määrä luettavaa enkä oikein osaa vielä innostua e-kirjoista.Siksi olen vähän joutunut säännöstelemään lukemista mutta nyt se on loppu. Löysin nimittäin ihan tuosta läheltä Benalmadenan suomalaiset- järjestön toimiston ja siellä on myös ihan hyvänoloinen kirjasto. Liityin  vuosijäseneksi 25 e ja sillä saa kirjastopalveluiden lisäksi muitakin etuisuuksia. Oikein vireältä ja aktiiviselta toiminta vaikuttaa. Ohessa tammikuun toimintaohjelma.
Kirjaston "tädillä" on ihan oikea sellainen vanhanaikainen kirjastokortisto ja laina-aika kuukauden tai uutuuksissa 2 viikkoa ihan kuin meilläkin on tapana.

Olen käynyt myös paikallisen kirjaston katsastamassa ja siellä oli käsittämättömän hiljaista vaikka ihmisiä oli opiskelmassa ja lukemassa vaikka kuinka paljon . Jokainen tossuni narahdus oli liikaa ja poistuin pikaisesti paikalta virkailijan seuratessa silmä tarkkana puuhiani. Olin ilmiselvästi väärässä paikassa tai ainakin väärillä jalkineilla liikkeellä.


Lukeminen kannattaa aina :-)