keskiviikko 17. helmikuuta 2016

17.2.2016

Radio Finlandiassa kerrottiin eilen,  että koko talven kylmin päivä tähän asti täällä Aurinkorannikolla oli eilen.
Tänäänkin aamu oli kylmä mutta päivä on ollut  kuulas, kirkas ja aurinkoinen; ja lämminkin.
Taas se +20 astetta :-).
Ja kun on kylmempää  niin lämmitys tulee heti tärkeäksi asiaksi. Täällä on vaivaton sähkölämmitys / viilennys olo-ja makuuhuoneissa.Nappia painamalla asia hoituu.
Jossakin asunnoissa voi olla kaasulämmitys jota edulliseksi kehutaan mutta hiukan sitä vierastan kun sen kanssa saa olla tarkkana että kaasua on aina saatavilla.Tosin pienet kaasuautot kuljettaa pulloja ja tuo kotiin ettei niitä itse tarvitse mistään raahata.Sellaisen tiedon sain yhdeltä vuokranantajalta mutta vierastin sitä että pyykinpesukone sijaitsi siinä asunnossa parvekkeella ja sekin toimi kaasulla.Minusta jotenkin outoa.

Ja sitten tietysti puulämmitteiset takat ja kamiinat ja ainakin tuolla omakotialueilla pihassa on pinottuna polttopuita. Tänään törmäsin ensimmäiseen puukauppaan. Pussillinen puuta tai sitten kivihiiltä näyttää maksavan 5 e.



Ja tässä sitä polttopuuta kaatuu.

Asuntojen kosteusongelmista täälläkin puhutaan paljon ja lehdissä mainostetaan firmoja jotka mittavaat kosteutta ja korjaavat vikoja.Tänä talvena on ollut kuitenkin kuuleman mukaan erityisen kuiva ja lämminkin talviaika ja sellainen tottakai vaikuttaa asiaan.
 Talot niin "kevyesti" ilman kummempia eristeitä rakennetaan tai sanoisinko kootaan vähän  niinkuin legopalikoista.



Asia millä peloteltiin nettisivuilla täällä asuvia on torakat ! Nettisivujen mukaan niitä on kaikkialla ja runsaasti eikä niistä voi mitenkään päästä kokonaan eroon. Konsteja niiden hävittämiseen on sitten julkaistu sivu kaupalla.
Tämän huushollin siivouskomerossa oli myrkkypullo ja siitä sitten päättelin että kannattaa vähän katsella nurkkia. Yhden (jonka ainakin luulin tunnistavani torakaksi ) olen  tappanut kylppärissä ja kun myrkytin kriittiset kohdat niin sen jälkeen ei ole "tyyppejä" näkynyt.Onneksi :-).