sunnuntai 24. tammikuuta 2016

24.1.2016

Iltasanomista luin aamulla ensimmäiseksi, että ISIS suunnittelee iskua Espanjaan. Jos tuli huoli omastakin turvallisuudesta niin olen niin monta kertaa rantoja kävellessäni miettinyt että mitenkä kävisi jos turistivirta syystä tai toisesta tänne tyrehtyisi. Aurinkorannikolla on ripirinnan hotellia, ravintolaa ja kauppaa ja kaikki kohdistettu turisteille.
Olen myös pohtinut miten espanjalaiset lopun perin suhtautuvat siihen, että koko upea merenranta on kansoitettu muiden maiden asukkailla.Jos vaikka turismi taloutta kannettelekin. No sitten kun lähdin aamukävelylle niin eikös tullut ensimmäistä kertaa vastaan jotain ikävää. Tulipalo oli yöllä tuhonnut ravintolan ja yläkerran huoneita.




Tuli sitten mieleen aikaisempia matkakokemuksia jolloin on miettinyt turvallisuutta. Tsunamin aikaan  lomailin Egyptissä ja paluulento olikin jo erityisjärjestelyä ja kaaosta kaikkilla kun lentokoneita tarvittiin sairaskuljetuksiin. Toisen kerran kun vierailin upeassa hotellissa Hurghadassa niin muutaman kuukauden kuluttua hotelliin ajoi autolla sisään itsemurhapommittaja. Tunisian tutuilla rannoilla tapahtui kauheita jokin aika sitten. Eli missä vain voi tapahtua mitä vain eikä pelolle pidä antaa liikaa sijaa. Mutta toki  varovainen voi aina olla !
Ja kun aurinko paistaa ja linnut laulaa ja on kaunista ympärillä on vaikeaa ymmärtää , että omaankin paratiisiin voi käärme luikerrella.

Tässä siis vähän paratiisikuvia eli päivällä uima-altaan maisemia.Ja ihan itsekseen saa olla koko päivän.Joku saatta käydä välillä kokeilemassa,  että onpa kylmää vettä :-)


 Ja mikä onkaan parempaa jalkahierontaa kuin rannalla kävely !!