tiistai 15. maaliskuuta 2016

15.3.2016

Alakerrassani  on kiinalainen ravintola kuten myös vastapäätä ja viereisessä talossa.Ravintolat  eivät näytä olevan kilpailijoita keskenään vaan vierailevat ja lainailevat toisiltaan tavaroita eli  ovat joko sukulaisia keskenään tai muuten vain hyvää pataa :-)
Itse asiassa olen elämäni ensimmäisen kerran syönyt kiinaisessa ravintolassa juuri  tuossa vastapäisessä ravintolassa nuorena tyttönä ja pidin sitä silloin kovin, kovin ihmeellisenä kokemuksena. Joten pitihän nyt ympyrän sulkeutua ja kävin syömässä siellä eikä ainakaan ruoka ole hinnalla pilattu.
4,50 e alku-, pää-, ja jälkiruoka.


Ja ainahan rapsakaksi friteerattu ruoka maistuu hyvälle mutta kyllä se kotona kokkaminen kivaa puuhaa on.Siihen liittyy se raaka-aineiden valinta kaupoissa   ja mukaan sitten  voi tarttua  mitä milloinkin.
Olin ostanut yhtenä päivänä viiriäisen jalkoja (kotona googletin ) ja niitä äsken valmistin . Ensin vain väriä pannulla ja pikkuiseksi aikaa uuniin kypsymään. Sen verran mitä vihannes"mössön" valmistaminen kesti. Juuri sopivan aikaa kypsyivät kun olivat vielä yllättävän mehukkaita ja  maukkaita noinkin pieniksi paloiksi.




En ole muistaakseni koskaan aikaisemmin viiriäisiä  syönytkään.
Tuollaista vihannespyttipannun tekoa harrastin jo Turkin reissussa kun vihannekset nahistuvat täällä äkkiä ja niitä tulee ostettua liiankin kanssa.Paloittelen vain kaikkea mahdollista (tässä kesäkurpitsaa, sipulia, paprikaa, tomaattia, varsiselleriä, valkosipulia ) samalle pannulle ja perään suolaa ja yrttejä. Maistuu monen kyytipoikana.








Nyt alkavat kukkia jasmiinipuut  ja suorastaan parfyymimäinen  löyhähdys tulee kadulla vastaan jos puiden alta kävelee. Voimakas  kielomainen tuoksu.