maanantai 18. tammikuuta 2016

18.1.2016

Liikkenne on täällä ihan "toista maata" kuin Turkissa. Liikennevaloilla on ihan oikea merkitys ja autoilijat huomioivat suojatiellä kulkijat.Totisesti paljon  turvallisemman oloista.
Tässä kilpapyöräilijajoukko ajelee sunnuntaiaamuna kun liikenne on rauhallista.

Aina kun on ollut jonkin aikaa samassa paikassa alkaa hiukan lipsua varovaisuudessa eli tuudittautuu turvallisuuden tunteeseen kun  ympäristö alkaa olla tutumpaa.Pidän kuitenkin  aina mukana hotellin/asunnon osoitteen ja sen verran rahaa takataskussa että aina kotiin pääsee jos jotain ulkona sattuisi.
 Ja ihan kiitettävä lääkevarasto on aina reissatessa mukana sillä ajatuksella, että silloin kun jotain on matkalaukussa niin sitä juuri ei tarvita :-). Turhasta tavarasta matkalaukussa tulee mieleeni myös  Juhlamokka-kahvi.
Hyvän kahvin ystävänä en uskalla luottaa paikalliseen kahvitarjontaan ja otan useimmiten pari pakettia "varoiksi" kahvia mukaan. Nyt on sitten ollut kilpasilla suomalainen ja espajalainen kahvi. Molempi parempi mutta tosi hyvin paikallisella kahvilla pärjää kun siitä riittävän vahvaa keittelee.


Kahvin lisäksi mukana tuli kuivattuja suppilovahveroita kun niitä Turkin reissulla kaipasin. Niistä kun saa aina niin helposti hyvää ruokaa tekipä sitten munakasta, keittoa tai sienisalaattia. Täällä olen nähnyt kaupan hyllyllä ainoastaan herkkusieniä; tosin en oikein muita sieniä uskaltaisi ostakaan.

Sitruunapuu