maanantai 25. tammikuuta 2016

25.1.2016

Taas oltiin Iltasanomien sivuilla ja nyt maanjäristyksen vuoksi !
Aamuyöllä heräsin siihen kun koko makuuhuone tärisi ja tutusi ja meni kyllä vähän aikaa ennenkuin tajusin mistä oikein on kyse. Piti yrittää pöpperöisillä uniaivoilla muistella miten sitä onkaan opetettu toimimaan vastaavassa tilanteessa eli mennäkö sängyn alle vai ei :-).Mutta odottelin vain aikani eikä se kauaa sitten kestänytkään; jälkijäristys tuli hetken päästä ja sitten sainkin jatkaa vielä uniani.
Aamukävelyllä en huomannut, että mitään erityistä olisi rikkoontunut mitä nyt paljon roskaa varissut katoilta kaduille.Onpahan nyt tuollainenkin  juttu koettu.Huvitti vain , että jo aamukahvia juodessani voin lukea järistyksestä Iltasanomista; äkkiä on joku innokas ollut juttua sinne kertomassa.
Eivät edes liekkalinnat rannalla kärsineet tapahtumasta.
Ja arkisempiin ruoka-asioihin taas....
Markettissa jossa pääosin käyn on mukava kala-ja lihatiski. Suunnittelin tänään ostavani sardiineja mutta niitä ei tiskissä tällä kertaa ollut joten valitsin summanmutikissa vaaleaa kalaa "Merluza".
Sanakirjan avulla sain selville, että se oli kummeliturskaa ja siitäkin löytyi monia reseptejä netistä.
Paistoin vain kuitenkin sen pannulla voin, suolan, pippurin ja sitruunan kera.Oli oikein "kalaisaa" ja hyvänmakuista.



Ja sitten on ihan oma erillinen kinkkuosasto jossa roikkuu ilmakuivattuja kinkkuja.Ja sehän on ahhh niin hyvää hunajameloonin kanssa tai miksei sellaisenaankin :-).