lauantai 23. tammikuuta 2016

23.1.2016

Eilen viimeksi kirjoitin kissoista ja eikös sitten viime yönä yksi pahuksen kiimainen kollikissa mourusi yöllä puutarhassa. Eipä  siinä olisi ruokakaan tällä kertaa auttanut ;-).Kyseinen  katti kun piti hereillä varmaan koko taloa.Muuten täällä onkin ollut varsin hiljaista ja sikeästi olen nukkunut tähän asti.

Aamu oli utuinen ja lähdin vuorille päin niinkuin myös  monet kilpapyöräilijätkin näyttävät tekevän. Pyörätiet on hyvin selkeästi merkitty ja kun liikennekulttuuri on muutenkin "ihmisystävällistä" niin täällä kelpaa liikkua millä pelillä tahansa.

Ja selvähän se, että mitä ylemmäksi jaksaa kavuta sitä upeimmiksi maisevat muuttuvat.


Ja kauniita taloja ja pihoja; jo pelkästään aitakasvit toinen toistaan rehevämpiä.


Sitten taas vähän ruoka asiaa. Luin suomenkielisestä "Espanjan sanomista" että pikaruoka käy huonosti kaupaksi Espanjassa. Olinkin ihmetellyt kun kuljen MacDonaldsin ohi , että siellä on aina hiljaisen oloista. Lehdessä luki, että vuositasolla pikaruoan kulutus per henkilö Espanjassa 42 e kun taas esim. Yhdysvalloissa 205 e / hlö. No siitä tuli oivallus, että täällähän ei ole kaupoissa juuri lainkaan eineksiä. Ainut valmistuote on pizza ja sitten ne iänikuiset purkkikeitot. Vihanneksia on pakasteenakin mutta muuten kaikki on tuoretta ja lihat ja kalat myydään tiskistä sellaisenaan. Eli onko Välimeren terveellinen ruokavalio osittain myös sitä,  ettei lisäaineita käytetä vaan lähes kaikki tehdään alusta loppuun itse. Miten kiireiset työssäkäyvät äidit  pärjäävät ilman valmista maksa- ja makonoonilaatikkoa ?
Tosin täällä on helppoa ja edullista  käydä ulkonan syömässä mihin aikaan päivästä tahansa. En ole itse koskaan oppinut siihen systeemiin,  että vasta illalla myöhään syötäisiin päivän pääateria.
 Tässä täytetyt paprikat a´la Elo.

 Isot paprikat niin mahtuu paljon täytettä :-)