15.3.2016
Alakerrassani on kiinalainen ravintola kuten myös vastapäätä ja viereisessä talossa.Ravintolat eivät näytä olevan kilpailijoita keskenään vaan vierailevat ja lainailevat toisiltaan tavaroita eli ovat joko sukulaisia keskenään tai muuten vain hyvää pataa :-)
Itse asiassa olen elämäni ensimmäisen kerran syönyt kiinaisessa ravintolassa juuri tuossa vastapäisessä ravintolassa nuorena tyttönä ja pidin sitä silloin kovin, kovin ihmeellisenä kokemuksena. Joten pitihän nyt ympyrän sulkeutua ja kävin syömässä siellä eikä ainakaan ruoka ole hinnalla pilattu.
4,50 e alku-, pää-, ja jälkiruoka.
Ja ainahan rapsakaksi friteerattu ruoka maistuu hyvälle mutta kyllä se kotona kokkaminen kivaa puuhaa on.Siihen liittyy se raaka-aineiden valinta kaupoissa ja mukaan sitten voi tarttua mitä milloinkin.
Olin ostanut yhtenä päivänä viiriäisen jalkoja (kotona googletin ) ja niitä äsken valmistin . Ensin vain väriä pannulla ja pikkuiseksi aikaa uuniin kypsymään. Sen verran mitä vihannes"mössön" valmistaminen kesti. Juuri sopivan aikaa kypsyivät kun olivat vielä yllättävän mehukkaita ja maukkaita noinkin pieniksi paloiksi.
En ole muistaakseni koskaan aikaisemmin viiriäisiä syönytkään.
Tuollaista vihannespyttipannun tekoa harrastin jo Turkin reissussa kun vihannekset nahistuvat täällä äkkiä ja niitä tulee ostettua liiankin kanssa.Paloittelen vain kaikkea mahdollista (tässä kesäkurpitsaa, sipulia, paprikaa, tomaattia, varsiselleriä, valkosipulia ) samalle pannulle ja perään suolaa ja yrttejä. Maistuu monen kyytipoikana.
Nyt alkavat kukkia jasmiinipuut ja suorastaan parfyymimäinen löyhähdys tulee kadulla vastaan jos puiden alta kävelee. Voimakas kielomainen tuoksu.
Alakerrassani on kiinalainen ravintola kuten myös vastapäätä ja viereisessä talossa.Ravintolat eivät näytä olevan kilpailijoita keskenään vaan vierailevat ja lainailevat toisiltaan tavaroita eli ovat joko sukulaisia keskenään tai muuten vain hyvää pataa :-)
Itse asiassa olen elämäni ensimmäisen kerran syönyt kiinaisessa ravintolassa juuri tuossa vastapäisessä ravintolassa nuorena tyttönä ja pidin sitä silloin kovin, kovin ihmeellisenä kokemuksena. Joten pitihän nyt ympyrän sulkeutua ja kävin syömässä siellä eikä ainakaan ruoka ole hinnalla pilattu.
4,50 e alku-, pää-, ja jälkiruoka.
Ja ainahan rapsakaksi friteerattu ruoka maistuu hyvälle mutta kyllä se kotona kokkaminen kivaa puuhaa on.Siihen liittyy se raaka-aineiden valinta kaupoissa ja mukaan sitten voi tarttua mitä milloinkin.
Olin ostanut yhtenä päivänä viiriäisen jalkoja (kotona googletin ) ja niitä äsken valmistin . Ensin vain väriä pannulla ja pikkuiseksi aikaa uuniin kypsymään. Sen verran mitä vihannes"mössön" valmistaminen kesti. Juuri sopivan aikaa kypsyivät kun olivat vielä yllättävän mehukkaita ja maukkaita noinkin pieniksi paloiksi.
En ole muistaakseni koskaan aikaisemmin viiriäisiä syönytkään.
Tuollaista vihannespyttipannun tekoa harrastin jo Turkin reissussa kun vihannekset nahistuvat täällä äkkiä ja niitä tulee ostettua liiankin kanssa.Paloittelen vain kaikkea mahdollista (tässä kesäkurpitsaa, sipulia, paprikaa, tomaattia, varsiselleriä, valkosipulia ) samalle pannulle ja perään suolaa ja yrttejä. Maistuu monen kyytipoikana.
Nyt alkavat kukkia jasmiinipuut ja suorastaan parfyymimäinen löyhähdys tulee kadulla vastaan jos puiden alta kävelee. Voimakas kielomainen tuoksu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti